Panoul cu unelte

Incepatori

Prima data cand intri in Photoshop vei vedea in stanga panoul cu unelte, probabil cea mai importanta parte a Photoshopului.. Panoul cu unelte denumit si Toolbox, contine icoane pe care poti da click si sa iti selectezi uneltele pentru editat si manipulat imagini. Cateva dintre aceste unelte au niste optiuni speciale, care vor aparea in bara de optiuni de deasupra dupa ce vei da click pe ele.
Daca vrei sa ascunzi sau sa adaugi bara de unelte, de sus selectezi Windows - Tools.

Pentru a selecta o unealta nu e nevoie decat sa dai click pe ea. Daca icoana cu acea unealta, are in dreapta jos un mic triunghi negru, tine apasat click pe unealta pentru a vedea si celelalte unelte aflate in stransa legatura cu cea principala, apoi selecteaz-o pe care doresti.

Bara de optiuni

In caz ca nu e activata, de sus Windows - Options.
Ii poti schimba pozitia fata de cea care este setata initial: click pe gripul din partea stanga si tinand click o muti unde vrei.

Pentru a avea o viziune mai buna asupra imaginii la care lucrezi poti schimba modul in care sunt afisate panourile cu unelte, cu ajutorul butoanelor aflate sub icoanele de unde poti selecta culorile, sau apasand tasta F.
(in functie de versiunea de Photoshop pe care o ai, aceste butoane pot suferi mici diferente de pozitionare/marime, dar grafic ar trebui sa fie asemanatoare).

Sus

Incepatori

mai mult>

 

  • Harta Site-ului