Rapid si Usor - Retusarea Fetei

Retusare Foto

Efectul pentru care vei lucra:


Pentru acest tutorial avem nevoie in primul rand de o poza cu chipul unei persoane pe care sa lucram. Am ales ca exemplu urmatoare imagine:

Click dreapta pe ea - Save -... Open in Photoshop

1.Dupa ce am deschis imaginea in photoshop, creem un nou layer pe care urmeaza sa lucram : click dreapta pe layerul cu poza (background) - Duplicate Layer.. - Ok.

2.Apasam tasta Q pentru a activa Quick Layer Mask dupa care selectam unealta Brush Tool (cu setarile de sus - Mode : Normal, Opacity: 100 %, Flow:100 %)
  *Executand click dreapta pe scena putem selecta si dimensiunea pensulei, pentru inceput am folosit 17 px Master Diameter si Hardness: 100 %.


3.Acum desenam cu Brush Tool pe intreaga piele (nu trebuie sa fie foarte exacta colorarea), exceptand zonele cu umbre, ochii, sprancele etc.
  *Putem apropia CTRL + "+" pentru a fi mai precisi.
  *Puten folosi de asemenea si unealta Erase Tool(tasta E) pentru a sterge unde ai gresit.

Dupa colorare imaginea ar trebui sa arata asemanator:

4.Acum apasam tasta Q pentru a reveni la imaginea initiala (dezactiva Quick Layer Mask). Putem observa ca exista o selectie pe scena: este selectatat tot inafara de ce am colorat mai devreme.
Nu avem nevoie decat de portiunea cu fata, asadar apasam tasta Delete pentru a sterge restul. Probabil nu observam nici o diferenta, dar acum in layerul care l-am duplicat mai devreme avem doar fata persoanei.

5.Apasam CTRL + D pentru a nu mai avea selectat nimic, si apoi aplicam un filtru de incetosare : Filter - Blur - Gaussian  Blur.. - Setam Radius 3.0 pixels si apasam OK.


6.Schimbam transparenta : click dreapta pe layerul de deasupra - Blending Options - Opacity : 60 %.

7.Observam niste alunite/pete pe fata, fara de care imaginea va arata mai bine.

  Deoarece sunt niste detalii mici folosim unealta Spot(pata) Healing Brush Tool (tasta J) si executam click pe fiecare portiune unde se afla o pata.
Cam atat. Imaginea finala:

Sus

Retusare Foto

mai mult>

 

  • Harta Site-ului